Vegán ételek

 

Almás csokipuding pohárkrém

 

 

 

Hozzávalók:

 

- 2 db alma

- 5 datolya

- fahéj

- 1 cs. csokipuding

- 0,5 l növényi tej

 

Elkészítés:

 

Almát datolyával és fahéjjal megfőztem. Turmixoltam. A csokipudingot növényi tejjel megfőztem. Pohárba rétegeztem a pudingot és az almakrémet, és pirított diót szórtam még közé és a tetejére. Finom lett.

 Zserbó golyó

 

 

Hozzávalók:

 

- 25 dkg darált dióbél (pirítottan finomabb)

- 10 dkg kukoricapehely darálva

- sárgabarack lekvár rummal elkeverve

- 5 dkg mazsola

- 15 dkg étcsokoládé

 

Elkészítés:

 

A darált hozzávalókat összekeverem. Golyókat formázok belőle. Főz fölött olvasztott csokoládéba forgaom, és alufóliára szerem ki. Hidegre teszem. Ha rádermedt a csoki, fogyasztható. Napokig eláll a hűtőben, így vendégvárónak is jó, mert előre elkészíthető.